CUBISMO '98 - '00

 Hrvoje „Cacique“ Rupčić konge, vokal
Ricardo Luquevokal
Davor Križićtruba
Nenad Grahovac trombon, vokal
Mario Igrecgitara, vokal
Zlatan Došlić klavir, vokal
Krešimir Tomecbas gitara, vokal
Zdravko „Barba“ Tabainbubnjevi, timbalesi
Mladen Ilićbongosi


Samo nekoliko mjeseci nakon što je snimljen albuma „Viva la Habana“, dogodila se tragedija - roneći pokraj Omiša utopio se Cubismov bubnjar Jurica Ugrinović. Umjesto Jurice, kratko je vrijeme s Cubismom svirao Berislav Puhlovski, a potom je u Cubismu na bubnjarski stolac čvrsto zasjeo Zdravko Tabain. Cubismo napušta i trubač Josip Grah, a na njegovo je mjesto došao Davor Križić.
Cubismo potpisuje svoj prvi inozemni diskografski ugovor s talijanskom kućom Irma Records pa Cubismovi CD-i postaju dostupni diljem svijeta, i u dućanima i putem interneta.
U ovoj je postavi sastav snimio dva albuma.

Godine 1998. snimljen je album hrvatskih božićnih pjesama u afro-kubanskom stilu („Alegrate mi pueblo), a 2000., nakon mjeseci priprema, band se otiskuje na put u Kubu, gdje je snimio legendarni albumMotivo Cubano na kojemu su gostovali mnogi glazbenici iz tada već planetarno poznatog Buena Vista Social Cluba. Na Kubi je Cubismo održao i nekoliko koncerata, no najvažnije - vratio se prepun dojmova i obogaćen znanjem, sviračkim umijećem i energijom koja je hrvatsku publiku na promociji CD-a ponovno očarala i iznenadila žestinom.