Mladen Hrvoje Ilic
bongosi

Rođen je u Zagrebu 1975. godine. U 13. godini počeo je svirati saksofon u školskom orkestru, a u 16. bubnjeve u mnogim demo bandovima.
Sa 19 godina odlazi u München, gdje pohađa školu za udaraljke Pentaton, učeći od poznatih glazbenika kao što su Martin Verdonk (Prince, Santana, Super Congarila, Donna Summer, Lionel Richie...), docent na Rotterdams Conservatorium, zatim Bart Fermie, docent na Amsterdam Arts Academy, Nils Fischer (Nueva Manteca) sa Rotterdams Conservatoriuma. Vrativši se u Hrvatsku, postaje profesionalni glazbenik.
Stalni je član sastava Cubismo.
Svirajući uživo i kao studijski glazbenik, surađivao je s mnogim glazbenicima i sastavima: Ratko Vojtek, Big Band HRT-a, Gabi Novak, Latin Fire (Matija Dedic, Davor Križic), Big Band Hrvatske glazbene mladeži, Gibonni, Nina Badrić, Ivana Kindl, Dino Dvornik, Songkillers, PsihomodoPop, Pips, Chips & VideoClips, Bolesna braća, Kawasaki Trip, Luka Udjbinac, Valerija, Jura Stublić, Stampedo, Šo!Mazgoon, Driving South, Kojoti, Baobab, Žak Houdek, Brain Holidays, Naturalna Mistika, Positivo, Romancero Gitano, Aqua Bronza, Gego. Do sada je snimio gazbu na više od 20 albuma.
Lijepo mu je, uživa u životu i voli.

mladen.ilic@cubismo.com