Mario Igrec
gitara

Mario Igrec rođen je 1959. u Zagreb. Diplomirao je filozofiju na Filozofskom fakultetu u Zagrebu. U Glazbenoj školi Vatroslava Lisinskog u Zagrebu dugi je niz godina radio kao profesor gitare i pročelnik Jazz odjela.
Stalni je član sljedećih ansambala: Cubismo, Zagreb Jazz Portrait, Swing Again, Mario Igrec Jazz Project (Latin Jazz Project), Tro+Continuo, a do 2001. godine bio je članom i sastava Hot Club Zagreb. Povremeno je surađivao i s Big Bandom HRT-a, Orkestrom Hrvatske vojske, Folkestrom, Ninom Badrić, Elementalom, Davorom Radolfijem, Vannom, Jazzy Blefom, sastavom Cute i drugima.
U posljednje dvije godine surađuje sa Zgrebačkom filharmonijom i Orkestrom HNK-a te Tamburaškim orkestrom HRT-a.
Od nastupa izdvaja koncerte na jazz festivalima u Hrvatskoj, Sloveniji, Austriji, Njemačkoj, Italiji, Mađarskoj, BiH, Makedoniji i Jugoslaviji.
Surađivao je i s eminentnim stranim glazbenicima. Godine 2000. dobio je nagradu HGU-a Status za najistaknutijeg instrumentalista u 1999. godini u kategoriji jazz, latin, fusion i etno.
S grupom Cubismo u proteklom je razdoblju osvojio 20 diskografskih nagrada Porin, među kojima tri osobno - za aranžman te dvije za jazz kompoziciju.
Svemu treba pridodati brojne radio i televizijske nastupe.