„VIVA LA HAVANA“ (1998)

  1. Yumbambe
  2. Suenos
  3. Na na na na
  4. Tu Mi Delirio
  5. Groovin' High
  6. Oriente
  7. Definitivamente
  8. St' Thomas
  9. Summertime
 10. Samba Para Tres

Nakon samo godinu dana, Cubismo je snimio svoj drugi samostalni album. Kako se već raširila priča da je Cubismo band koji na koncertima širi iznimnu energiju, odlučeno je upravo to prenijeti i na CD, odnosno snimiti „live" album.
Bio je to za Cubismo, po mnogočemu, iznimno značajan album. Kao prvo, Cubismu je donio prvi domaći hit, pjesmu „Na na na na“, u suradnji s divom hrvatske glazbe Josipom Lisac. Drugo, bio je to Cubismov internacionalni iskorak - i što se tiče gostiju i što se tiče distribucije. Naime, počela je Cubismova suradnja sa svjetskim glazbenim zvijezdama. Najpoznatije je vjerojatno bilo ime Yolande Duke, koja je u vrijeme snimanja „Viva la Habane“ bila stalna pjevačica sastava Tita Puentea. S njom je iz New Yorka stigla cijela „svita“. Na njezin je prijedlog došao udaraljkaš Carlos Soto, koji je svirao timbalese, te jedan od najboljih salsa aranžera i producenata - Nelson Hernandez. On je s Cubismom radio dva tjedna prije koncerta, a kada je sve završilo, cjelokupan materijal smiksao je i producirao u studiju Skylight u New Yorku. No, Cubismo je imao još jednog gosta, svoga velikog prijatelja i iznimnog glazbenika, flautista Georgea Makinta, koji je u to vrijeme bio glazbeni direktor orkestra kraljice afričke glazbe Miriam Makebe.
Nedugo nakon izlaska CD-a, Cubismo je potpisao i prvi inozemni diskografski ugovor s talijanskom kućom Irma Records koja je, uz „Viva la Havanu“, u distribuciju uzela i prvi Cubismov album.